.

Despre editia I

.

In conformitate cu prevederile naționale privind unele măsuri de sprijinire a dezvoltării teritoriale a localităților urbane si rurale, cu Noua Agendă Urbană si cu politicile Uniunii Europene, comunele din zonele urbane funcționale pot implementa soluții de tip „Smart City” si „Smart Village”.

Ediția 2021 s-a concentrat pe rolul digitalizării in dezvoltarea inteligentă a comunelor, pentru a imbunătăți funcționarea infrastructurilor si managementul public general. De asemenea, s-a concentat pe proiecte in domenii precum rețele inteligente de iluminat public, alimentare cu apă potabilă si canalizare, colectarea si transportul deseurilor, scoli inteligente, avertizare timpurie pentru situații de risc climatic, panouri solare pentru incălzire, conectare la rețeaua internet, conexiune la pompe de căldură, etc.

La sfârsitul dezbaterilor a fost redactat „Smart Village Vision”, un document care conține elemente legate de implementarea soluțiilor „smart”.

Forumul „SMART VILLAGE – Transformarea digitală a comunităților” s-a adresat primarilor, viceprimarilor, sefilor de departamente si mediului de afaceri.

Va invitam sa vizionati interviurile realizate pentru prima ediție organizata la Jupiter in perioada 1-4 iulie 2021, pe canalul nostru de Youtube „Smart Village TV„.

 

SPONSORI

.

.

 

.

 

Momente cu inmanarea certificatelor de participare.