Accesare fonduri implementare proiecte 2024 – 2028

 

Prezenta Dlui Dragoș Horia BUHOCIUDirector General Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației in cadrul editiei 2024, faciliteaza dialogul si interactiunea cu reprezentanti ai institutiilor publice implicate in gestionarea programelor prin care putem obtine finantare pentru diferite proiecte.

 

 

 

INVESȚII DIN PNRR IN MEDIUL RURAL

 

Componenta C5 – Valul Renovării/Pilonul I. Tranziția verde
Prin aceasta componenta, România beneficiază din Planul Național de Redresare și Reziliență de 2,17 miliarde de euro. De asemenea, pe lângă fondurile aferente PNRR se asigură supracontractarea cu 30%, respectiv cu 651 milioane euro. Astfel, cele 2,821 miliarde de euro se aloca după cum urmează:
– 1,3 miliarde euro (1 miliard de euro PNRR + 300 milioane euro supracontractare) pentru blocuri de locuințe;
– 1,521 miliarde euro (1,17 miliarde de euro PNRR + 351 milioane euro supracontractare) pentru clădiri publice de la nivel central și local.

Componenta C10 – Fondul local/Pilonul IV. Coeziune economică, socială și teritorială
Prin aceasta componenta, România beneficiază din Planul Național de Redresare și Reziliență de 2,1 miliarde de euro. De asemenea, pe lângă fondurile aferente PNRR se asigură supracontractarea cu 30%, respectiv 630 milioane euro, suma totală fiind de 2,73 miliarde euro, sumă împărțită pe categorii de investiții.

Componenta C15 – Educație/Pilonul VI. Politici pentru noua generație
Prin Investiția 1. Construirea, echiparea și operaționalizarea a 110 creșe România beneficiază din PNRR de 230 milioane euro. De asemenea, pe lângă fondurile aferente PNRR asigură supracontractarea cu 30%, conducând la un buget alocat total de 299 milioane euro.

 
Cum va arata satul sau comuna dumneavoastra in urmatorii ani?
V-ati inscris la eveniment?