Finantare, inovare si digitalizare la Forumul Smart Village, Editia a II-a, 2022

 

Editia a II-a a Forumului Smart Village isi deschide portile miercuri 29 iunie 2022 in statiunea Jupiter, orasul Mangalia, unde vom reincepe dezbaterile privind rolul comunitatilor rurale la dezvoltarea generala a Romaniei.

In cadrul Forumului, doamna europarlamentar Rovana Plumb si domnul secretar de stat Iulian Popescu de la Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii vor prezenta aspecte privind viziunea UE pentru zonele rurale, inclusiv vor vorbi despre surse de finantare accesibile pentru sectorul administratiilor publice.

Din partea Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si AdministraŇ£iei, prin Directia Generala Implementare PNRR, domnul director general Dragos Buhociu, si doamna Madalina Andrei, consilier evaluare-examinare si vicepresedinta a Asociatiei Satelor Inteligente, precum si domnul Beniamin Stoica-Fuchs consilier evaluare-examinare in cadrul Directiei Generale Dezvoltare Regionala si Infrastructura, Directia Strategii si Programe vor prezenta strategia Smart Village, proiecte, finantari si solutii disponibile prin Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei (PNRR) si vor analiza in cadrul meselor rotunde problemele cu care se confrunta primarii comunelor din Romania.

Pe langa invitatii Parlamentului European si ai autoritatilor publice centrale si locale, vor fi prezenti reprezentanti ai mediului academic si oameni de afaceri care vor prezenta tendinte si directii clare privind dezvoltarea conceptului Smart Village, cu exemple practice de solutii ce pot fi multiplicate in mediul rural. Temele abordate vor cuprinde domenii precum absorbtia de fonduri europene, viziunea Smart Village, proiecte ce pot fi finantate prin PNRR si PNDR, tratarea deseurilor, telemedicina, agricultura de precizie, digitalizare, tranzitie verde si ecosisteme de inovare, toate de-a lungul celor 5 zile care vor tine capul de afis pe litoralul romanesc.

Inceput ca urmare a deschiderii perioadei de programare 2021 – 2027, Forumul Smart Village este o initiativa pe termen lung a Asociatiei Smart Village, in parteneriat cu Parlamentul European si mediul de afaceri, initiativa care pune in lumina actiunile si solutiile ce pot fi oferite cetatenilor si administratiei publice in abordarea provocarilor viitoare.

Va asteptam la eveniment in sala de conferinte a hotelului Poseidon, in fiecare zi incepand cu 29 iunie pana in 4 iulie, de la ora 09:00!

 

    Pentru participare si eventual cazare, va rugam sa consultati site-ul oficial www.smartvillageevents.com.