Forumul Smart Village 2023 in Republica Moldova

 

ORGANIZATORI

 

 

Smart Village TV

Partener media principal

 

 

FORUMUL SMART VILLAGE

„Reconectarea Moldovei cu Europa”

 

 

Asociatia Satelor Inteligente

INVITATIE

 

Asociația Smart Village România continua seria de dezbateri privind dezvoltarea rurală sustenabila a localităților, cu prima editie a Forumului Smart Village in Republica Moldova, ce se va desfășura la Strășeni. Scopul acestei ediții este de a începe un dialog clar privind modul în care progresul tehnologic din Uniunea Europeană poate fi asimilat și în Republica Moldova.

Evenimentul este organizat de Consiliul Raional Strășeni în parteneriat cu Satul Inteligent s.r.l. și Asociația Smart Village, în perioada 31 martie – 1 aprilie 2023. Deschidem astfel prima ediție transfrontalieră a Forumului Smart Village și anume „Reconectarea cu Europa”. Evenimentul se adresează primarilor, președinților de raion, consilierilor locali, autoritățițor centrale, mediului de afaceri și cel academic și va realiza un contact direct cu profesioniști în digitalizare, finanțare și strategii de tip Smart.

Republica Moldova a intrat în mod oficial în procesul de aderare la UE. În consecință, autoritățile publice și mediul de afaceri trebuie să facă o serie de schimbări rapide, ce presupun o implicare și o informare deosebită în domenii precum agricultura de precizie, tehnologii inteligente, managementul deșeurilor, energie regenerabilă, finanțare, senzori, sănătate rurală, utilități publice, e-guvernare etc. Dezbatem pentru a găsi răspuns la întrebări precum: Care sunt tehnologiile inteligente folosite de țările UE?; Ce proiecte pot fi realizate?; Ce surse de finațare există? și Cum putem să le implementăm?

Forumul Smart Village – Reconectarea cu Europa este o continuare a ediției anterioare susținută in România împreună cu membrii ai Comisiei Europene și reprezintă o platformă de discuţii pe marginea celor mai critice provocări ce trebuie depășite în contextul integrării europene. Ne vom concentra pe identificarea problemelor și nevoilor autorităților publice locale, precum și pe cele ale mediului privat.

Vă invităm să vă alăturați conceptului nostru și împreună să creăm și să dezvoltăm o rețea nouă de cooperare, bazată pe conectivitate și soluții inovative.

 

Consiliul Raional Strășeni

 

Viorel JARDAN

Președinte al Raionului Strășeni

Mobil: +373 69 89 44 44

Email: consiliulraional@crstraseni.md

Satul Inteligent s.r.l.

 

Președinte Viorel Stoica

manager proiect

Tel./ WhatsApp: (+40) 7612 28 781

Email: office@satulinteligent.ro